Агро-Дім

Амінокислоти

Найкращі кормові добавки!

Забезпечпення повноцінного харчування тварин та птиці  і забезпечення максимального приросту м’ясної маси, в комбікорм додають різні органічні і неорганічні кормові добавки. Найважливішою з груп добавок для комбікормів є амінокислоти.

Амінокислоти  –  біологічно цінні добавки, які живий організм може отримувати з їжею або синтезувати самостійно, але (!) в недостатній кількості. Це такі добавки, як лізин, метіонін, треонін, триптофан, валін та інші. Більшість з них грають важливу роль практично в усіх біологічних процесах від засвоєння білків до репродуктивної функцієї.  Завдяки амінокислотам організм тварини / птиці виконує основну функцію в розщеплюванні та засвоєнні білків і жирів, утворенню і прирості м’язової й жирової тканини.

Амінокислоти у складі комбікормів призначені для заповнення дефіциту білків, без їх додавання до складу комбінованого корму виникають наступні проблеми:

  • припинення або уповільнення зростання;
  • зниження несучості у птаха;
  • зниження відсотка жирової тканини у свиней;
  • зниження смакових якостей і поживної цінності м’яса;
  • зменьшення надоів;
  • збільшення витрат корму.

Амінокислоти грають роль “будівельної” речовини у формуванні м’язової і кісткової тканини, шкірних покривів, оперення, шерсті. Для повноцінного харчування тварин з метою отримання максимального приросту м’язової та жирової маси амінокислоти додаються у вигляді синтетичних гранульованих добавок до комбікорму.

У виробництві комбікормів важливо дотримуватися балансу амінокислот. Він впливає на якість засвоювання білків і амінокислот, що дозволяє отримувати максимальний приріст м’яса і понизити витрату кормів. Наприклад, оптимальне співвідношення амінокислот – лізину і тріоніна – складає 1 до 0.63. Це дозволяє забезпечити оптимальний відсоток засвоюваності білків, а також збільшити приріст м’язової тканини з мінімальною витратою комбікорму.

Придбати в магазині

Call Now ButtonЗателефонувати